• Фејсбук
  • линкедин
  • твитер
  • google
  • youtube

Nortek Security & Control се придружува на HomeSphere заедницата

алармен систем за домашна безбедност

 

Градежниците сега имаат пристап до водечка безжична безбедност, домашна автоматизација, контрола на пристап и технологии за здравје и благосостојба со најдобрата маркетинг поддршка во својата класа

ДЕНВЕР, 6 јуни 2019 година /PRNewswire/ – HomeSphere, лидер во градежната технологија со единствениот дигитален пазар што ги поврзува големите производители на градежни производи и градежниците на куќи, објави дека Nortek Security & Control се приклучи на нејзината брзо растечка заедница.

Nortek Security & Control (NSC) соработува со HomeSphere за да се вклучат со над 2.600 локални и регионални градители кои сега ќе имаат пристап до програмата NSC New Home, пакет кој обезбедува безжична безбедност, домашна автоматизација и системи за лична безбедност за создавање комплетни и ефективни поврзани домашни стратегии.

Програмата Nortek Security & Control New Home им помага на градителите да создадат целосни и ефективни стратегии за поврзани домови. Ги усогласува градежниците со сертифицираните дилери и им нуди цела палета на бенефиции, вклучувајќи стандарди и пакети за надградба со агресивни цени и моќно опремени, исклучително важни услуги за „продажба“, извонредна директна поддршка за производи и маркетинг на производителот и надзор на проекти и водечки модел во индустријата домашни и стимулативни програми. Придобивките од програмата за купувачите на домови се подеднакво силни, почнувајќи со леснотијата на персонализирање и леснотијата на користење обезбедени од наградуваниот систем за контрола на паметни домови ELAN на NSC.

„Со нетрпение очекуваме да ја допреме заедницата на локални градители на HomeSphere со решенијата и услугите достапни преку програмата Nortek Security & Control New Home“, рече директорот на Builder Services на NSC, Брет Џејкоб. „Не само што нудиме широк спектар на решенија за автоматизација, безбедност, контрола на пристап и забава, туку обезбедуваме неспоредливи услуги за продажба на секој градител со кој работиме. Ние не продаваме само производ. Ние им помагаме на градителите да ја развијат својата стратегија за поврзан дом, обезбедувајќи им поддршка од највисоко ниво, маркетинг колатерал и продажни алатки кои им овозможуваат на нашите градежни партнери да ги продаваат овие пакети повторно и повторно.

Технолошката платформа базирана на облак на HomeSphere и двете наградувани апликации го затвораат јазот помеѓу градителите и производителите. Градежниците го користат My HomeSphere™ за ефикасно да управуваат со нивните програми за попуст и да откриваат нови производи, а производителите користат HomeSphere-IQ® за да пристапат до податоците за градежниците што ја менуваат индустријата, вклучително каде се инсталирани нивните производи и каде има можност да се зголеми уделот на пазарот.

„HomeSphere е природен партнер за најсовремените технолошки производи на Nortek Security & Control“, рече главниот директор за приходи на HomeSphere, Грег Шварцер. „Купувачите на домови бараат повеќе и подобри паметни домашни уреди. Преку нашиот дигитален пазар, локалните градители добиваат стимулации и поголема свест за производите на NSC, додека NSC може да ги насочи вистинските производи и вистинската поддршка за вистинскиот купувач со нашите сопствени податоци и информации“.

За Nortek Security & ControlNortek Security & Control LLC (NSC) е глобален лидер во паметни поврзани уреди и системи за станбени паметни домови, безбедност, контрола на пристап, дистрибуција на AV и дигитални здравствени пазари. NSC и неговите партнери имаат распоредено повеќе од 5 милиони поврзани системи и повеќе од 25 милиони сензори и периферни уреди за безбедност и домашна контрола. Преку семејството на брендови, вклучувајќи 2GIG®, ELAN®, Linear®, GoControl®, IntelliVision®, Mighty Mule® и Numera®, NSC дизајнира решенија за дилери за безбедност, технолошки интегратори, национални телекомуникаци, трговци со големи кутии, OEM партнери, сервис провајдерите и потрошувачите. Со седиште во Карлсбад, Калифорнија, NSC има повеќе од 50 години иновации и е посветена на решавање на животниот стил и деловните потреби на милиони клиенти секој ден. За повеќе информации, посетете го nortekcontrol.com.

За HomeSphereHomeSphere е водечки пазар во градежната индустрија што ги поврзува производителите на градежни производи со најголемата заедница на градежници во САД. Повеќе од 2.600 градежници ги користат алатките и услугите на HomeSphere за да се поврзат со производителите на градежни производи, да ги откријат вистинските производи за домовите што ги градат и да заработат стимулации за повеќе од 1.500 градежни производи од основање до крај. Заедно со заработката на многу награди за производи, HomeSphere беше именуван за Constructech 50, листа на врвни технолошки провајдери во градежната индустрија и именувана како врвна компанија од списанието ColoradoBiz.

Media Contacts:Liz Polson, HomeSphere, lpolson@homesphere.com  Tracy Henderson, Center Reach Communication, tracy@centerreachcommunication.com Jess Passananti, Nortek Security & Control, jess@griffin360.com

Погледнете ја оригиналната содржина: http://www.prnewswire.com/news-releases/nortek-security–control-joins-the-homesphere-community-300862887.html

span.prnews_span{font-size:8pt !important;font-family:"Arial" !important;боја:црна !важно;} a.prnews_a{color:blue !important;} li.prnews_li{font-size:8pt ! важно;font-family:”Arial” !important;боја:црна !важно;} p.prnews_p{font-size:0.62em !important;font-family:”Arial” !important;боја:црна !важно;маргина: 0 во !важно;} ;}

  • Претходно:
  • Следно:

  • Време на објавување: 10.06.2019
    WhatsApp онлајн разговор!