• facebook
  • linkedin
  • twitter
  • google
  • youtube

O le Aarogya Setu app a Initia e tau ai le COVID -19 na faʻafouina lana faiga faʻapitoa pe a uma popolega o tagata faʻaoga

G100.3

O le Aarogya Setu app na faʻalauiloaina i le amataga o lenei masina e le malo o Initia mo tagata e iloilo e i latou lava faʻailoga COVID-19 ma le avanoa latou te maua ai i le siama.

E tusa lava pe faʻamalosia e le malo le faʻaaogaina malosi o le app Aarogya Setu, o faʻalapotopotoga faʻapitoa e pei o le Internet Freedom Foundation (IFF) na faʻatupuina le faʻalavelave i lona tausisia o tulaga faalilolilo o loʻo umia e le lalolagi atoa, ae o loʻo fautuaina foʻi faʻamatalaga patino mo nei tekonolosi faʻavae. fa'alavelave.

I se auiliiliga lipoti ma auʻiliʻiliga i fesoʻotaʻiga suʻesuʻe apps, o le New Delhi-faʻavae IFF laga atugaluga e uiga i le aoina o faʻamatalaga, faʻatapulaʻaina o faʻamoemoega, teuina o faʻamaumauga, faʻalapotopotoga eseese, ma le manino ma le faʻalogo. O nei atugaluga e oʻo mai i le lotolotoi o faʻamaoniga a nisi vaega o le malo ma vaega faʻatekonolosi volenitia e faapea o le app na mamanuina ma se "faiga faalilolilo-i-mamanu", lipotia Economic Times.

I le maeʻa ai o le faʻailoaina o le misia o faʻamatalaga taua faʻapitoa aiaiga, ua iu lava ina toe faʻafouina e le malo o Initia le faiga faʻapitoa mo le Aarogya Setu e foia ai atugaluga ma faʻalautele lona faʻaogaina i tua atu ole suʻesuʻeina ole COVID-19.

Aarogya Setu, o le talosaga a le malo Initia mo fesoʻotaʻiga suʻesuʻeina o mataupu COVID-19, e mafai ai ona mataala e ala i le Bluetooth Low Energy ma le GPS pe a oʻo mai tagata i tafatafa o se tulaga lelei pe masalomia COVID-19. Ae ui i lea, o le talosaga, na faʻalauiloaina ia Aperila 2, e leai ni faʻamatalaga i le faʻaogaina o faʻamatalaga a tagata faʻaoga. I le mae'a ai o le tele o atugaluga mai tagata poto fa'alilolilo, ua toe fa'afouina e le malo ia faiga fa'avae.

O le faʻamatalaga o le app i Google play fai mai, "Aarogya Setu o se telefoni feaveaʻi na atiaʻe e le Malo o Initia e faʻafesoʻotaʻi auaunaga taua faʻalesoifua maloloina ma tagata o Initia i la tatou tau tuʻufaʻatasia e faasaga i le COVID-19. O le App o loʻo faʻatatau i le faʻalauteleina o fuafuaga a le Malo o Initia, aemaise lava le Matagaluega o le Soifua Maloloina, i le aapa atu ma le faʻaalia o tagata faʻaoga le app e uiga i lamatiaga, faiga sili ona lelei ma fautuaga talafeagai e uiga i le taofiofia o le COVID-19.

E tusa ai ma se lipoti a Medianama, ua faʻatalanoaina tuusaʻo e le malo nei popolega taua ma popolega faʻalilolilo e ala i le faʻafouina o faiga faʻavae a Aarogya Setu. O tulafono fou o loʻo fautua mai ai o faʻamaumauga, faʻatasi ma se numera numera tulaga ese (DiD), o loʻo faʻasaoina i totonu o faʻamaumauga malupuipuia a le malo. E fa'amautinoa e le DiD e le'o teuina lava igoa o tagata fa'aoga i luga o le 'au'aunaga se'i vagana ua iai se mana'oga e fa'afeso'ota'i le tagata fa'aoga.

I le tulaga o le vaʻaia, o le dashboard o le app ua faʻaalia atili, faʻatasi ai ma ata o le auala e tumau ai le saogalemu ma le auala e tausia ai le vaʻaiga mamao i taimi uma. O le app e ono faʻaalia se e-pass feature i aso a sau, ae pei o le taimi nei, e le faʻasoa faʻamatalaga e uiga i lea lava mea.

O le tulafono muamua na taʻua ai o le a maua e tagata faʻaoga le faʻamatalaga o toe teuteuga mai lea taimi i lea taimi, ae e leʻi oʻo i le faʻafouga lata mai o faiga faʻavae. O le mea e sili atu ona faateʻia o le mea moni e le o taʻua le tulafono faʻapitoa i le taimi nei i le Google Play Store, lea e tatau ai.

Ua faʻamalamalamaina foi e Aarogya Setu le faʻaaogaina o faʻamaumauga e aoina e Aarogya Setu. Fai mai le faiga faʻavae, o le a naʻo le fesoʻotaʻiga o DiDs i faʻamatalaga a le tagata lava ia ina ia mafai ai ona faʻafesoʻotaʻi i tagata faʻaoga le ono aʻafia i latou ile COVID-19. O le a tu'uina atu fo'i e le DiD fa'amatalaga ia i latou o lo'o faia fa'alavelave fa'afoma'i ma fa'atonuga talafeagai e fa'atatau ile COVID-19.

E le gata i lea, o faʻamatalaga faʻalilolilo ua faʻaalia nei o le a faʻapipiʻi e le malo faʻamaumauga uma aʻo leʻi tuʻuina atu i le server. O le talosaga e maua ai faʻamatalaga nofoaga ma tuʻuina atu i le 'auʻaunaga, faʻamalamalamaga fou.

O le faʻafouga lata mai i totonu o le faiga faʻavae e faitau ai o faʻamaumauga a tagata faʻaoga o le a le faʻasoaina i soʻo se faʻaoga tolu-vaega. Ae peitai, o loo i ai se fuaiupu. O nei fa'amaumauga e mafai ona toe maua mai mo fa'alavelave fa'afoma'i ma fa'atonuga talafeagai, e ui e le'i fa'ailoaina fa'alaua'itele le fa'amatalaga tonu po'o le uiga. O fa'amatalaga o le a lafo i le 'au'aunaga a le malo tutotonu e aunoa ma le fa'atagaga a le tagata fa'aoga

I lalo o le faiga fa'avae fou, ua fa'amaninoina fo'i fesili o le aoina o fa'amaumauga i nisi itu. Fai mai le fa'afouga o le a aoina e le app fa'amaumauga i le 15 minute uma o tagata fa'aoga o lo'o i ai le tulaga 'samasama' po'o le 'lanu moli'. O nei lanu lanu o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le lamatiaga mo le maua i le coronavirus. E leai ni fa'amatalaga o le a aoina mai tagata fa'aoga o lo'o iai le tulaga 'lanumeamata' ile talosaga.

I luga o le faʻamauina o faʻamaumauga, ua faamanino mai e le malo o faʻamaumauga uma o le a tapeina mai le talosaga ma le server i le 30 aso mo tagata e le o maua i le coronavirus. I le taimi nei, o faʻamaumauga a tagata o loʻo faʻamaonia lelei mo le COVID-19 o le a tapeina mai le server i le 60 aso talu ona latou faʻatoʻilaloina le coronavirus.

E tusa ai ma le faʻatapulaʻaina o le fuaiupu o le noataga, e le mafai ona tali atu le malo i le le mafai e le app ona faʻamaonia saʻo se tagata, faʻapea foʻi ma le saʻo o faʻamatalaga na tuʻuina atu e le app. O le faiga fa'avae e faitau ai e le noatia le malo pe a iai so'o se avanoa le fa'atagaina i au fa'amatalaga po'o suiga o ia mea. Ae ui i lea, e tumau pea le le manino pe o le fuaiupu e faʻatapulaʻa i le faʻatagaina le faʻatagaina o se masini a le tagata faʻaoga poʻo sapalai tutotonu e teu ai faʻamatalaga.

O le Aarogya Setu app ua avea ma Initia sili ona tuputupu ae app. "AarogyaSetu, le app a Initia e tau ai le COVID-19 ua oʻo atu i le 50 miliona tagata faʻaoga i le naʻo le 13 aso-sili ona televave i le lalolagi atoa mo se App," o le tala lea a Kant. I le taimi muamua, na unaʻia ai foʻi e le Palemia Narendra Modi tagatanuu e sii mai le talosaga ina ia puipuia ai i latou lava i le taimi o le faamaʻi. Na taʻua foi e Modi o le tracking app o se meafaigaluega taua i le COVID-19 fusuaga ma e mafai ona faʻaaogaina e fai ma e-pass e faafaigofie ai femalagaaiga mai le tasi nofoaga i le isi, e tusa ai ma le Press Trust of India lipoti.

Fausiaina e le National Informatics Center lea e sau i lalo o le Matagaluega o Eletise ma Faʻamatalaga Tekonolosi, le 'Aarogya Setu' tracking app, lea ua uma ona maua ile Google Play Store ile Android smartphones ma le App Store mo iPhones. O le Aarogya Setu app e lagolagoina gagana e 11. A uma loa ona e sii maia le app, e tatau ona e lesitala i lau numera feaveaʻi. Mulimuli ane, o le a maua e le app se filifiliga e faʻapipiʻi ai au faʻamaumauga o le soifua maloloina ma isi faʻamaoniga. Ina ia mafai ona siaki, e tatau ona e fa'atumauina lou nofoaga ma au'aunaga Bluetooth.

O lo'o talosagaina e le pulega fa'aitumalo fa'alapotopotoga uma a'oa'oga, matagaluega ma isi, ina ia una'ia le la'uina mai o le app.

medianet_width = “300″; medianet_height = “250″; medianet_crid = “105186479″; medianet_versionId = “3111299″;

O le tusitala sili ona lelei e aofia ai le faʻasalalauina o mataupu taua i le nuʻu ma le faʻamaoni, faʻamaoni ma le amio, ma le manino i le faagasologa.

Saini mo tala fou ma faʻamatalaga e fesoʻotaʻi ma Initia-Amerika, lalolagi pisinisi, Aganuu, suʻesuʻega loloto ma sili atu!

  • Muamua:
  • Sosoo ai:

  • Taimi meli: Apr-20-2020
    WhatsApp Online Chat!