• facebook
  • linkedin
  • twitter
  • google
  • youtube

Monero ma Zcash Conferences Fa'aalia o La'ua Eseesega (Ma So'oga)

faletupe ata (5)

O le faaiuga o le vaiaso na teʻa nei, e lua ni fonotaga tupe faʻapitoa na faʻaalia ai le lumanaʻi o le pulega o le cryptocurrency: o le faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻi faʻataʻitaʻiga ma suʻesuʻega aʻa.

E silia ma le 200 tagata na potopoto i Croatia mo le Zcon1, na faʻatulagaina e le Zcash Foundation, ae tusa ma le 75 tagata auai na potopoto i Denver mo le Monero Konferenco muamua. O nei tupe siliva e lua e matua ese lava i auala eseese - lea na faʻaalia manino i a latou mea na fai.

Sa faia e le Zcon1 se taumafataga fiafia ma se vaaiga i le sami ma polokalame na faʻaalia ai sootaga vavalalata i le va o kamupani e pei o Facebook ma le zcash-centric startup Electronic Coin Company (ECC), e pei ona molimauina e le Libra o loʻo faʻatalanoaina lautele ma tagata o le au o loʻo auai.

O le puna'oa fa'atupega fa'apitoa e fa'avasega ai le zcash, ua ta'ua o le taui a le fa'avae, na avea ma totonugalemu o felafolafoaiga fa'atosina i le taimi o le Zcon1.

O lenei punaoa faʻatupe o le autu lea o le eseesega i le va o le zcash ma galuega faatino e pei o le monero poʻo le bitcoin.

O le Zcash na mamanuina e otometi ona fa'amama ese se vaega o tupe mama a le au faimea, e aofia ai le Pule Sili o le ECC Zooko Wilcox. I le taimi nei, o lenei faʻatupega ua foaʻi e fausia ai le Zcash Foundation tutoʻatasi, ma lagolagoina saofaga a le ECC i le atinaʻeina o faʻasalalauga, faʻasalalauga tau maketi, lisi o fefaʻatauaiga ma faiga faʻapaʻaga.

O lenei tufatufaga otometi na faʻamoemoe e faʻamutaina i le 2020, ae na fai mai Wilcox i le Aso Sa na teʻa nei o le a ia lagolagoina se faʻaiʻuga a le "nuʻu" e faʻalautele lena faʻatupega. Na ia lapata’ia a le o lea e ono faamalosia le ECC e saili tupe maua e ala i le taulai atu i isi galuega ma auaunaga.

Na taʻu atu e le faatonu o le Zcash Foundation Josh Cincinnati i le CoinDesk o le leai o ni tupe mama e lava le auala e faʻaauau ai galuega mo le itiiti ifo ma le tolu tausaga. Ae ui i lea, i se faʻasalalauga faʻasalalauga, na lapataia foi e Cincinnati e le tatau ona avea le leai o ni tupe mama ma se faitotoa e tasi mo le tufatufaina atu o tupe.

Ole aofa'i ole fa'atuatuaga a tagata fa'aoga zcash e tu'uina atu i fa'avae o aseta ma a latou fa'alapotopotoga eseese o le faitioga muamua lea e fa'atatau i le zcash. Paul Shapiro, Pule Sili o le crypto atotupe amata MyMonero, taʻu atu i le CoinDesk na te le talitonuina o le zcash o loʻo lagolagoina le tutusa o le cypherpunk e pei o monero.

"O le mea moni o loʻo i ai au filifiliga tuʻufaʻatasia nai lo le taʻitoʻatasi, auai tutoʻatasi," o le tala lea a Shapiro. “Atonu ua le lava talanoaga e uiga i feteenaiga e ono tulai mai i le [zcash] faʻataʻitaʻiga pulega.”

E ui ina la'ititi tele le fonotaga monero fa'atasi ma fa'atatau i tulafono fa'atonutonu nai lo le pulega, ae sa tele fa'atasi. I le Aso Sa, na talimalo ai fonotaga uma e lua i se laulau faʻatasi e ala i le upega tafaʻilagi lea na talanoaina ai e failauga ma tagata faʻatautaia le lumanaʻi o le mataʻituina e le malo ma tekinolosi faʻapitoa.

O le lumana'i o tupe fa'alilolilo e mafai ona fa'alagolago i ia fa'a'ese'ese pollination, ae se'i vagana ua mafai ona a'oa'o le galulue fa'atasi nei vaega eseese.

O se tasi o failauga mai le vaega soofaatasi, Monero Research Lab contributor Sarang Noether, na ia taʻu atu i le CoinDesk na te le vaai i le atinaʻeina o tupe siliva o se "zero-sum game."

O le mea moni, na foaʻi mai e le Zcash Foundation le toeitiiti 20 pasene o le faʻatupega mo le Monero Konferenco. O lenei foaʻi, ma le vaega faʻapitoa faʻapitoa-tekonolosi faʻatasi, e mafai ona vaʻaia o se faʻailoga o le galulue faʻatasi i le va o nei poloketi e foliga mai e tauva.

Na taʻu atu e Cincinnati i le CoinDesk o loʻo ia faʻamoemoe e vaʻaia le tele o polokalame galulue faʻatasi, suʻesuʻega ma fefaʻasoaʻiga i le lumanaʻi.

"I laʻu vaai, e tele naua mea e fesoʻotaʻi ai nei nuʻu nai lo mea e vaeluaina ai i tatou," o le tala lea a Cincinnati.

O poloketi uma e lua e manaʻo e faʻaoga auala faʻataʻitaʻi mo faʻamaoniga e leai se malamalama, aemaise lava, o se fesuiaiga e taʻua o zk-SNARKs. Ae ui i lea, e pei o soʻo se galuega faʻalauiloa, o loʻo i ai pea fefaʻatauaiga.

Monero fa'alagolago i saini mama, lea e fa'afefiloi ai vaega laiti o fefa'ataua'iga e fesoasoani e fa'anenefu tagata ta'ito'atasi. E le lelei lenei mea ona o le auala sili e leiloa ai i totonu o le motu o tagata e sili atu le toatele nai lo saini mama e mafai ona ofoina atu.

I le taimi nei, o le seti zcash na tuʻuina atu i le au faʻavae faʻamaumauga e masani ona taʻua o "otaota oona," aua e mafai e tagata faʻavae faʻavae ona faʻaogaina faʻapitoa le polokalama e iloa ai le mea e faʻamaonia ai se fefaʻatauaiga zcash. Peter Todd, o se faufautua tutoʻatasi poloka poloka na fesoasoani i le faʻavaeina o lenei faiga, talu mai lena taimi na avea ma se faitioga mataʻutia o lenei faʻataʻitaʻiga.

I se faapuupuuga, e sili ona fiafia tagata e fiafia i le zcash i le faʻataʻitaʻiga amata faʻapipiʻi mo nei faʻataʻitaʻiga ma e sili ona fiafia le au monero i se faʻataʻitaʻiga atoa aʻo latou faʻaogaina saini mama ma suʻesuʻega le faʻalagolago i le zk-SNARK.

"O tagata suʻesuʻe Monero ma le Zcash Foundation e lelei le galulue faʻatasi. Ae o le auala na amata ai le faavae ma le mea latou te agai i ai, e le mafai ona ou tautala i ai, ”o le tala lea a Noether. "O se tasi o tulafono tusitusia pe le tusiaina o monero e le tatau ona e faʻatuatuaina se tasi."

"Afai o nisi tagata o loʻo faʻatonuina vaega tetele o le taʻitaʻiga o le cryptocurrency project ona tulaʻi mai lea o le fesili: O le a le eseesega i le va o lena ma tupe fiat?"

O le la'a i tua, o le povi ua leva ona tu i le va o monero ma zcash fans o le Biggie vs. Tupac vaevaega o le lalolagi cryptocurrency.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sa avea muamua ma faufautua a le ECC Andrew Miller, ma le peresitene o le Zcash Foundation, na latou tusia se pepa i le 2017 e uiga i se faʻafitauli i le monero's anonymity system. O feteʻenaʻiga mulimuli a Twitter na faʻaalia ai le au monero, e pei o le fai pisinisi o Riccardo "Fluffypony" Spagni, na le fiafia i le auala na taulimaina ai le lomiga.

Na taʻu atu e Spagni, Noether ma Shapiro ia CoinDesk e tele avanoa mo suʻesuʻega felagolagomai. Ae e o'o mai i le taimi nei, o le tele o galuega felagolagoma'i o lo'o fa'atinoina tuto'atasi, i se vaega ona o le alagatupe o lo'o tumau pea le tulaga o finauga.

Na taʻu atu e Wilcox i le CoinDesk o le zcash ecosystem o le a faʻaauau pea ona agai atu i le "sili atu le tuʻufaʻatasia, ae le mamao tele ma e le vave tele." A uma mea uma, o lenei fausaga faʻapipiʻi na mafai ai ona faʻatupeina mo le tuputupu aʻe vave faʻatusatusa i isi poloka poloka, e aofia ai le monero incumbent.

“Ou te talitonu o se mea e le o fa'atotonugalemu tele ma e le fa'amatu'utele o le mea sili lea mo le taimi nei,” o le tala lea a Wilcox. "O mea e pei o aʻoaʻoga, faʻalauiloaina o le vaetamaina i le lalolagi atoa, talanoa ma tagata faʻatonutonu, o mea ia ou te manatu o se aofaʻi o le faʻauluuluga ma le tuʻufaʻatasia e saʻo uma."

O Zaki Manian, o le ulu o suʻesuʻega i le Cosmos-centric startup Tendermint, na taʻu atu i le CoinDesk o lenei faʻataʻitaʻiga e sili atu le tutusa ma le bitcoin nai lo nisi o faitioga e faʻamaonia.

"O aʻu o se lagolago tele o puleʻaga pule, ma o le itu taua tele o le pule faʻavae e tatau ona mafai e paaga i le filifili ona galulue faʻatasi i latou lava fiafia," o le tala lea a Manian.

Mo se faʻataʻitaʻiga, na faʻaalia e Manian le aufaipisinisi mauoa i tua o le Chaincode Labs faʻatupeina se vaega taua o le galuega e alu i Bitcoin Core. Na ia faaopoopo mai:

"I le mea mulimuli, ou te manaʻo pe afai o le evolusione faʻasalalauga e tele lava ina faʻatupeina e ala i le faʻatagaga a tagata e umia faʻailoga nai lo tagata teu tupe."

Ua faailoa mai e le au suʻesuʻe i itu uma a latou crypto e sili ona fiafia i ai o le a manaʻomia ni faʻafouga taua ina ia agavaa ai le igoa "tupe faalilolilo." Masalo o le komiti soofaatasi fono, ma le Zcash Foundation fesoasoani mo suʻesuʻega tutoʻatasi, e mafai ona faʻaosofia ai le galulue faʻatasi i laina pati.

"O loʻo latou agai uma i le itu e tasi," o le tala lea a Wilcox e uiga i zk-SNARKs. "O loʻo matou taumafai uma e suʻe se mea e sili atu le faʻapitoa faʻapitoa ma leai ni otaota oona."

O le taʻitaʻi i talafou poloka poloka, CoinDesk o se faʻasalalauga faʻasalalau e taumafai mo tulaga maualuga o tusitala ma tausisia se seti faʻatonuga o faiga faʻavae. O le CoinDesk o se lala tutoʻatasi o loʻo faʻaogaina le Digital Currency Group, lea e teu faʻafaigaluega i cryptocurrencies ma blockchain startups.

  • Muamua:
  • Sosoo ai:

  • Taimi meli: Iul-02-2019
    WhatsApp Online Chat!